mestizo

La Pegatina

Vorig jaar zorgde La Gran Pegatina (hun éénmalig project als een grotere bandformatie) voor dé apotheose op Afro-Latino! Op algemeen verzoek halen we deze zotte bende uit Barcelona terug naar Bree, om opnieuw de zondagavond af te sluiten.

Hun aanstekelijke mix van rumba catalana met ska en cumbia brengt iedereen aan het feesten. La Pegatina (vertaald: de sticker) dendert op elk podium op een ongeziene energieke en hyperactieve manier. Hun afterparty tussen het volk na hun optreden vorig jaar op Afro-Latino is nu al legendarisch. We zijn alvast klaar om dat nog een keertje over te doen! Jullie ongetwijfeld ook…

Geboorteland: 
Spanje
Huidig land: 
Spanje

Macaco

Geboorteland: 
Spanje
Huidig land: 
Spanje
Genre: 

Sindicato Sonico

Dat de snedige en energieke latin mestizo rock wereldwijd goed in de smaak valt, is geen geheim meer. Sindicato Sonico is een band van Antwerpse latino's die heel goed diezelfde energie en kracht kan teweegbrengen op een podium. Ze noemen hun stijl: mariachi funk 'n roll. Tja, en wij kunnen het niet beter omschrijven.

Sindicato Sonico is daarenboven een groep die houdt van feestjes bouwen, maar boven alles doen ze ook steeds een oproep voor verdraagzaamheid en respect in deze wereld.

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België

Bombolessé

Pure Braziliaanse samba vermengen met funk en rock levert vurige wereldmuziek op die gemakkelijk de vergelijking aankan met de mestizoscene uit Barcelona.  Dit Braziliaans 7-tal streek enkele jaren geleden neer in Montréal, Canada, waar ze de pure samba snel gingen mixen met funk en rock.  De voertaal is uiteraard Portugees maar sommige songteksten zijn in het grappige Frans van Québec.  Kortom, eindelijk nog eens een echte originele mestizoband.

Geboorteland: 
Brazilië
Huidig land: 
Brazilië
Genre: 

Pagina's