latin rock

Juanes

Juanes is de meest succesvolle en bekendste latin rocker sinds Carlos Santana. Geboren en getogen in Medellin, Colombia als Juan Estaban Aristizabal Vasquez start hij als 15-jarige de rockband Ekhymosis. Hij brengt er 5 albums mee uit die hen vooral in zijn thuisland bekend maken. In 2000 brengt hij zijn eerste soloplaat uit, ‘Fijate Bien’, die hem instant succes in heel Latijns-Amerika oplevert, plus 3 Latin Grammy’s.

Zijn carrière krijgt een internationale dimensie met zijn 2 volgende albums, ‘Un Dia Normal’ met de hitsingles A Dios le Pido, Es Por Ti en Fotografia. De plaat ‘Mi Sangre’ wordt een wereldwijde millionseller met zijn bekendste hit La Camisa Negra en Para tu Amor. Daarna volgen nog 3 succesplaten met internationale hits zoals Te Busque, La Paga en Me Enamora. Er prijken ook al 2 Grammy’s en 20 Latin Grammy’s op zijn schouw! 

Minder bekend in Europa is Juanes voor zijn activisme. Zo is zijn Mi Sangre Foundation opgericht om schachtoffers van anti-persoonsmijnen te helpen in Colombia. Hij is tevens de oprichter van de Paz Sin Fronteras concerten ter bevordering van de onderlinge vrede en vooruitgang in Latijns-Amerika. Voor een dergelijk concert in 2009 werd hij met zijn leven bedreigt, maar ondanks het afraden van de politie en staatveiligheid liet hij het concert toch plaatsvinden. Juanes doet slechts één concert in België!l

Als extraatje hebben we Juanes en Juan Luis Guerra op dezelfde dag geprogrammeerd, namelijk zaterdag 11 juli 2015. Beide heren zullen samen op 1 podium staan en enkele duetten zingen.  Dit is uniek en éénmalig in Europa! Een 'Once in a lifetime experience' op Afro-Latino 2015!

Geboorteland: 
Colombia
Huidig land: 
Colombia
Genre: 

Fonseca

Juan Fernando Fonseca, singer-songwriter en producer, uit Bogota begon vroeg aan zijn muzikale carrière. Op zijn 12de nam hij al zijn eerste song op, liet die op 500 vinylsingles drukken en kreeg ze nog verkocht ook. Nog in zijn tienerjaren startte hij de rockband Baroja op en toen die band, na wat lokaal succes, opgedoekt werd, begon hij een solocarrière.

Sedert 2002 heeft hij 4 succesvolle albums uitgebracht die hem een sterrenstatus bezorgde in Colombia, in andere Latijns-Amerikaanse landen en bij de Colombiaanse gemeenschap in de VS en Europa.  Die 4 albums en hits zoals ‘Te Mando Flores’, ‘Hace Tiempo’, ‘Enredame’ en ‘Eres Mi Sueno’ leverde hem al 3 Latin Grammy’s op. Fonseca maakt moderne vallenato muziek, met een prominente rol voor de typische accordeon.

In 2013 deed hij een succesvolle tournee door de VS en nu is eindelijk Europa aan de beurt. Fonseca is op het Afro-Latino Festival voor het eerst en exclusief voor de Benelux te zien!

Geboorteland: 
Colombia
Huidig land: 
Colombia

Sindicato Sonico

Dat de snedige en energieke latin mestizo rock wereldwijd goed in de smaak valt, is geen geheim meer. Sindicato Sonico is een band van Antwerpse latino's die heel goed diezelfde energie en kracht kan teweegbrengen op een podium. Ze noemen hun stijl: mariachi funk 'n roll. Tja, en wij kunnen het niet beter omschrijven.

Sindicato Sonico is daarenboven een groep die houdt van feestjes bouwen, maar boven alles doen ze ook steeds een oproep voor verdraagzaamheid en respect in deze wereld.

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België

Tio Manuel

Geboorteland: 
Frankrijk
Huidig land: 
Frankrijk
Genre: 

Pagina's