hiphop

Team Damp

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België

Boef

Boef is de artiestennaam van Sofiane Boussaadia, een jonge Fransman (geboren in Parijs) uit Algerijnse ouders, die opgroeide in Nederland. De rapstijl van Boef is een kruising van wat de Amerikaanse rappers doen (veel punchlines) aangevuld met duidelijke Noord-Afrikaanse invloeden.

Na een rapsessie bij Zomano Underground in 2015 was zijn carrière al goed gestart, maar in maart 2017 ontplofte het helemaal toen hij met de release van zijn plaat ‘Slaaptekort’ met 4,6 miljoen Spotifystreams het recente record van 3 miljoen van Ed Sheeran verpulverde! Op de releasedag alleen werd zijn hit ‘Habiba’ meer dan 1 miljoen keer bekeken op Youtube, een ongezien record voor een Nederlandstalige song. Na een tumultueuze jeugd (waaronder ook een jeugddetentie) is deze jongen helemaal op het rechte pad gekomen en hoe…

Intussen is ‘Habiba’ een nummer 1 hit in Nederland en een top 5 hit in België… En er bestaat ook zoiets als de #HabibaChallenge...

Geboorteland: 
Frankrijk
Huidig land: 
Nederland
Genre: 

Skip&Die

De wervelende en vette electro-worldgroove hiphop die deze Zuid-Afrikaanse/Nederlandse formatie op je los laat is een reis tussen het paradijs en de apocalyps. Stampende beats, scherpe gitaarrifs, vers versneden synths en bezwerende zang in de kluts met tropische maloya, cumbia, bhangra, funk of dubstep. Ook al te bewonderen op Sziget, Glastonbury, Pinkpop, enz... Tijdens een concertje van Skip&Die wordt je Engels, Afrikaans, Xhosa, Zoeloe, Spaans en Portugees ook meteen wat aangescherpt. Handig toch!

Geboorteland: 
Zuid Afrika
Huidig land: 
Zuid Afrika
Genre: 

Irie Révoltés

Zowat de hipste dancehall en hiphop band uit Duitsland.  Opmerkelijk aan deze band is dat ze meer in het Frans als in het Duits zingen, vandaar ook hun succes in Frankrijk. Ze zijn sociaal kritisch en hebben een sterke live reputatie met een combinatie van reggae, dancehall, rock en hiphop. 

Als band zijn ze bijzonder sociaal geëngageerd, ondermeer door hun steun aan het Duitse project “Respekt!”, een project tegen vooroordelen, racisme en homohaat. 

Geboorteland: 
Duitsland
Huidig land: 
Duitsland

Pagina's