flamenco

Chambao

Chambao, wist je dat één van de meest populaire Spaanse bands, van het kaliber Ojos de Brujo, nog nooit opgetreden heeft in de Lage Landen. De Flamenco-chill grootheid komt eindelijk naar België voor een éénmalig concert!

Geboorteland: 
Spanje
Huidig land: 
Spanje
Genre: 

Workshop Flamenco

Geboorteland: 
Spanje
Huidig land: 
Spanje
Genre: 

Está Loco

Rembert De Smet was in een vorig leven één van de "2 Belgen", één van de meest spraakmakende Belgische jaren ’80-groepen met megahits als “Lena” en “Operation coup de poing".  Rembert sloeg midden jaren '90 een andere richting in door Está Loco op te richten. De muziek die Está Loco maakt kan je het best omschrijven als Spaanse wereldmuziek.  Je hoort veel melancholische flamenco maar ook zwoele en opzwepende rumba. Begin 2010 brachten ze hun derde CD uit Enamorado Anónimo.  Naast Rembert De Smet bestaat Está Loco uit 5 rasmuzikanten die eerder bij Kadril, Wigbert en Cro Magnan hun sporen verdiend hebben. Live test Está Loco af wat je allemaal met Spaanse muziek en dans kan doen. Uw zintuigen zullen gestreeld worden en uw heupen zullen jeuken!

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België

Ojos de Brujo

Dit geëngageerd collectief uit Barcelona is één van de beste en meest sensationele bands van Spanje. Vanuit de undergroundscene van Barcelona zijn ze vanaf 1996 vooral door mondreclame en ijzersterke liveconcerten uitgegroeid tot één van de bekendste cultbands van Spanje, met wereldwijd vele trouwe fans.

De filosofie van de band is als volgt samen te vatten kreten: teamwork, onafhankelijk, openminded, geëngageerd en recht uit het hart! Ze brengen naar hun eigen zeggen flamenkillo, een energieke mix van flamenco, hiphop, dub, rumba en oosterse percussie. De groep kenmerkt zich voorts door het laten instromen van andere kunstvormen op het podium zoals multimedia-artiesten, dansers, schilders, graffiti-illustrators,...

Belangrijk om weten: Ojos de Brujo heeft omwille van privéredenen (moederschap van de zangeres) besloten om vanaf 2009 minder vaak op te treden en enkel op die plekken die zij graag zelf verkiezen. Afro-Latino is dan ook zeer vereerd om gastheer te mogen zijn... Bedankt, Ojos, voor het compliment!

Geboorteland: 
Spanje
Huidig land: 
Spanje

Pagina's