electro

Checkpoint Guanabana

De guanabana vrucht is een lekkernij in Colombia met helende krachten.  Toch combineert deze band vlijmscherpe cumbia met hoekige en strake beats, electro en funk. 

Geboorteland: 
Colombia
Huidig land: 
Colombia

Sabena

De terziele gegaande Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena was wereldbefaamd voor haar Afrikavluchten. Weg uit België naar het tropische en spannende Afrika… Met een gelijkaardige gedachte wil de Limburgse band Sabena de overwegende grijze Belgische muziek wat Afrikaanse klanken bijbrengen.

De samples en electobeats van Anton worden speels aangevuld met de zwoele Afrikaanse stemmen van Nathalie, Aida en Prince. 

Geboorteland: 
België
Huidig land: 
België
Genre: 

Kuenta i Tambu

Deze gasten ballen de traditionele tambu ritmes van Curacao samen met hedendaagse electromuziek.  Het wordt dan ook wel eens ‘tambutronics’ genoemd.  Kuenta i tambu betekent in het Papiamentu ‘verhalen en drums’.  Eén ding is zeker die verhalen worden met een onevenaarbare energie gebracht waardoor stilstaan onmogelijk wordt. Ze werken ook samen met de Nederlandse hiphopsensatie The Opposites. 

Geboorteland: 
Curaçao
Huidig land: 
Curaçao
Genre: 

Ganga Giri

Didgeridoo-virtuoos en tribal dance componist Ganga Giri wordt wereldwijd erkend vanwege zijn uitermate dansbare en krachtige sound. Hij mixt natuurlijke elementen met krachtige tribal beats en dito funky baslijnen teneinde een unieke tribal-techno experience te creëren. Gebouwd op verschillende lagen van percussie klinkt Ganga’s sound het ene moment explosief en pompend en het andere moment weer ambient en vloeiend. Ganga Giri’s stijl wordt gewaardeerd door (wereld)muziekliefhebbers in brede en party-lovers in meer specifieke zin. Zo stond hij op grote festivals als Womad (in Engeland en in Australië), het Shambhala Music Festival in Canada, de Zoom Party (Street Parade in Zürich), het Dreamtime Festival in Berlijn, het Burning Man Festival in de VS en de opening van de Olympic Games in Sydney, om er slechts enkele te noemen. Ook werkte hij samen met grote namen uit de hedendaagse muziekindustrie, waaronder Peter Gabriel (de CD “Ovo” en de filmmuziek van “Long walk home”).

Zijn unieke benadering is van onschatbare culturele waarde. Door de traditionele Aboriginal-klanken te mixen met hedendaagse (oosterse en westerse) ritmes weet hij een jong én oud publiek te fascineren en te winnen voor de traditionele waardes en kracht van de aboriginal cultuur. Ganga Giri is zonder enige twijfel een van de belangrijkste ambassadeurs van deze hedendaagse didgeridoo- en dancecultuur en weet velen te inspireren tot het spelen van dit indrukwekkende, traditionele instrument. Ganga Giri is een energieke, swingende en vernieuwende live-act die je zal meeslepen, optillen en euforisch achterlaat. Zijn shows zijn een weerspiegeling van het hedendaagse multi-culturele Australië en laten een mix horen van de daar uit voortvloeiende muziekstijlen. Ganga Giri maakt zijn eigen composities en gebruikt daartoe beats & sampling, daarin bijgestaan door zijn vaste DJ V-Ka.

Op dit moment wordt er door Ganga Girii hard gewerkt aan de afronding zijn 8ste CD, de opvolger van het vorig jaar verschenen album “Rising it Up”. En dat is precies wat de muziek met het publiek zal doen: rising it up ! Ganga Giri stond op het Global Dance Festival in 2008.

Geboorteland: 
Australië
Huidig land: 
Australië

Pagina's